Gastenboek!!   Home

De Vosjes van Steenwijk

 

Buurtbewoners: Hebben jullie nog foto's of recepten? Mail ze naar ons dan zetten wij deze op de site!

De VosjesDiner Roulette hoe werkt het?Het Diner: voorgaande jarenIets over de VosjesFoto's  Contact

   

De Vosjes

Het eerste hofje van De Vos van Steenwijkstraat herbergt 29 dezelfde huizen, huisnummers 6 t/m 62. Nou ja: dezelfde is niet helemaal waar. Aan de buitenkant lijken ze erg op elkaar, maar van binnen is niet één huis gelijk. De huizen zijn halverwege de jaren '70 van de vorige eeuw gebouwd en sindsdien heeft iedere bewoner er zijn eigen twist aan gegeven. Ook wij hebben dat gedaan.

Toen we het huis kochten in 1999 waren de hoofdkleuren blauw en wit. Wij hebben er toen een warmer geheel van gemaakt: veel hout, gebroken wit en zachte camelkleuren.
In 2008 hebben we een grote verbouwing laten uitvoeren: een nieuwe keuken op een nieuwe plaats, overal vloerverwarming, beneden overal dezelfde tegels, een nieuwe cv-ketel, een moderne stoppenkast en renovatie van het toilet waren de high-lights.
 
De dag voor Koninginnedag van 1999 tekenden we de koopovereenkomst met de toenmalige bewoners: John en Irene Runge. Zij gingen naar Meppel verhuizen, hun nieuwe huis was nog niet klaar. Vandaar dat wij 1 november 1999 de overdracht tekenden en na drie weken klussen zijn we verhuisd. Wij zijn hier dus eind november 1999 komen wonen. Het huis was toen 25 jaar oud.

Begin januari 2000 hebben we een borrel gegeven voor een deel van de buurt, de huizen die het dichtst bij ons stonden kregen een uitnodiging. En zo goed als alle genodigden gaven gehoor aan de uitnodiging. Wij vonden het superspannend natuurlijk: een nieuw dorp, een nieuwe buurt, twee vrouwen... Hoe zouden ze reageren? Het was als een warme deken. En nog! We hebben goede contacten in de buurt.
We overlopen elkaar niet, maar weten dat we op ze kunnen rekenen bij leuke gelegenheden en bij minder leuke gelegenheden. Erg waardevol.

We hebben gemerkt dat de bewoners van het hofje in De Vos van Steenwijkstraat van gezellig houden. Minstens twee keer per jaar komen we bij elkaar. In de zomer tijdens het Dorpsfeest. Op de vrijdagavond organiseren we dan ons eigen feestje op het plein in het hofje: een barbecue of we maken allemaal iets lekkers voor een American Party. In de wintermaanden (februari/maart) treffen we elkaar op het Diner Roulette.