Gastenboek!!   Home

De Vosjes van Steenwijk
Diner Roulette: hoe werkt het?

           

De VosjesDiner Roulette hoe werkt het?Het Diner: voorgaande jarenIets over de VosjesFoto's  Contact

Diner Roulette: hoe werkt het?

We zijn deze activiteit begonnen, omdat we elkaar als buren vooral in de "buitenperiodes" zien. In de winter speelt het leven zich vaak binnenshuis af. Om elkaar ook in de winterperiode eens te ontmoeten hebben wij, Susanne en Annemarie, het initiatief genomen om een Diner Roulette te organiseren. We gaan uit van een drie gangen diner, een veelvoud van drie is het meest eenvoudig voor de organisatie van het festijn.

Stel er zijn zes huizen die meedoen aan het Diner. Twee huizen maken dan een voorgerecht, twee een hoofdgerecht en twee een nagerecht. De andere vier huizen zijn op visite. Om het wat duidelijker te maken een schemaatje:
 

Voorgerecht maken de bewoners van: Krijgen op visite de bewoners van:
huis 1 huizen 2 en 3
huis 4 huizen 5 en 6
Hoofdgerecht maken de bewoners van: Krijgen op visite de bewoners van:
huis 2 huis 4 en 6
huis 5 huis 1 en 3
Nagerecht maken de bewoners van: Krijgen op visite de bewoners van:
huis 3 huis 4 en 5
huis 6 huis 1 en 2

Na het nagerecht komen we samen voor de After-Party in één van de huizen. Alles is natuurlijk aan tijdschema's gebonden. Het voorgerecht begint om 18:00u, het hoofdgerecht om 19:30u en het nagerecht om 21:45u. Iedereen wordt dan om 23:00u bij de After-Party verwacht. Daar staan koffie, thee, een kaasplank en natuurlijk ook de nodige borrels klaar.

De activiteit wordt ieder jaar meer populair. In 2003 startten we met 7 huizen (lastig om te plannen), in 2009 én in 2010 hadden we maar liefst 15 deelnemende huizen. De klapper is in 2011 gevallen: 16 huizen waren enthousiast en deden mee.
In 2012 zullen we ons tweede lustrum vieren: dan vindt de 10de editie plaats. Reken maar dat dit een groots feest wordt!