Gastenboek!!   Home

Waarvoor brandt jouw vlam in 2009?

Waarvoor brandt jouw vlam in 2009? Lastig zo’n vraag.

Voor ons zal begin 2009 in het teken staan van de gezondheid van Annemarie. Je kunt nog zo veel willen en voor nog zoveel dingen warm lopen; als je gezondheid je in de steek laat, ben je nergens meer. Dat besef krijg je steeds meer. Uiteraard mogen we onze handen dichtknijpen dat we het weliswaar over een behoorlijke ingreep hebben, maar dat we ook weten dat juist deze operatie (verwijderen van de baarmoeder) haar weer in staat zal stellen goed te kunnen functioneren.

Na een vrij vol 2008, beide een nieuwe functie en de verbouwing van ons huis, beseffen we dat onze vlam blijft branden als we tijd hebben voor elkaar en voor onze vrienden en familie. Vrij in te vullen tijd. Dat je als je ’s ochtends wakker wordt, kunt denken: ‘Waar hebben we vandaag nu zin in?’ en dat je dan gewoon dat doet. Van agenda’s die uitpuilen van de afspraken worden we beslist niet blij.. Natuurlijk is dat niet altijd te vermijden, maar bewust ruimte inplannen kan natuurlijk ook!

Verder vinden we ons werk ook erg belangrijk.

Annemarie hoopt na haar herstel er weer volop tegenaan te gaan bij Schuuring. Het was best lastig om van de financiële afdeling over te gaan naar Interne projecten. Inmiddels heeft ze meer beeld bij de professionalisering binnen Schuuring en ziet ze het als een uitdaging om hier samen met haar team vorm aan te geven.

Susanne wil haar functie als procesmanager goed gaan neerzetten in 2009. Het is een nieuwe functie en je merkt dat het tijd kost om daar een goede invulling aan te geven. Zeker in zo’n grote organisatie als Achmea. Gelukkig is ze er – door de gesprekken met Kees – achter dat het alleen werkt als je van je laat horen en je niet terugtrekt. Dat staat dus op de agenda voor 2009!

Schrijven vindt Susanne ook hartstikke leuk om te doen. Om die reden heeft ze de stoute schoenen aangetrokken door het verhaal achter onze nieuwjaarswens te schrijven. Het schrijven is ook precies het element wat haar werk binnen Rites de Passage zo speciaal maakt. Het vertalen van de emoties van mensen. Voor haar de manier om nabestaanden een stukje op weg te helpen in de moeilijke tijd die ze doormaken en die voor hen ligt.

Waar gaat onze vlam nog meer voor branden in 2009? We hopen dit jaar weer lekker 4 weken samen weg te gaan met de caravan. We zouden de ruimte en ongereptheid van Engeland graag combineren met het klimaat van Zuid Frankrijk. Dus als jullie suggesties hebben, dan zijn ze van harte welkom!

En last but not least: we zijn dit jaar 15 jaar bij elkaar en vieren onze 10e trouwdag! Die vlam blijft branden!

Al met al een heel verhaal. Als we het nu in 1 zin zouden moeten samenvatten, dan zouden we de vraag: ‘Waarvoor brandt jouw vlam in 2009?’ misschien moeten veranderen in ‘Waardoor brandt jouw vlam in 2009?’ en deze vraag vervolgens moeten beantwoorden met: ruimte voor jezelf en voor een ander. En voor alles onze liefde voor elkaar en voor alle lieve mensen om ons heen.

Rest ons jullie alle goeds te wensen voor een vlammend nieuw jaar!

Annemarie en Susanne